The New Sustainability in Business

Menu

Tietoa kurssista

Tervetuloa Kestävän liiketoiminnan perusteet -kurssille! Tämä avoin verkkokurssi on suunniteltu resurssiksi niille, jotka ovat kiinnostuneita ymmärtämään paremmin kestävyyden kasvavaa roolia liiketoiminnassa.

Elämme nopeasti muuttuvassa maailmassa. 2020-luvulla yritysten on tärkeämpää kuin koskaan suhtautua kestävyyteen vakavasti. Moni liiketoiminnan harjoittaja on kuitenkin vaikeuksissa sen suhteen, miten vastata nykypäivän kestävyysvaatimuksiin. Tämän kurssin sisältö perustuu luotettavaan akateemiseen tutkimukseen ja on helposti saatavilla oleva resurssi, jolla voit päivittää kestävyystietämyksesi tähän päivään.Kurssin sisällöntuottajat ovat kestävän liiketoiminnan asiantuntijoita Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta. Lue lisää Aallon Kestävän liiketoiminnan tutkimusryhmästä verkkosivuiltamme sub.aalto.fi.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Kurssin kohderyhmää ovat erityisesti yritysten edustajat ja yliopisto-opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita yritysvastuun, kestävän arvonluonnin ja kestävän kehityksen johtamisen kaltaisista teemoista. Myös muut aiheesta kiinnostuneet hyötyvät kurssista varmasti.

Kurssille ilmoittautuminen, opintopisteet ja sertifikaatti

Elämänlaajuiset oppijat: Voit suorittaa kurssin ilmaiseksi tai maksaa kurssimaksun suorituksen aikana tai sen jälkeen. Maksullisen version hinta on 30 € (sis. ALV 24%) ja se sisältää elektronisen sertifikaatin kurssisuorituksesta ja 2 opintopistettä Aalto-yliopistosta. Jos maksat maksun, saat sertifikaatin sähköpostitse suoritettuasia kurssin hyväksytysti.

Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelijat: Kurssin suorittaminen ja opintopisteet ovat ilmaisia Aallon tutkinto-opiskelijoille. Jotta saat 2 opintopistettä, ilmoittaudu ensin kurssille MNGT-C1006 Kestävän liiketoiminnan perusteet Sisussa. Rekisteröidy sitten erilliselle kurssialustalle täällä käyttäen Aalto-sähköpostiasi. Huom! Kurssi ei sijaitse MyCourses-alustalla! Suoritettuasi kurssin hyväksytysti opintopisteet rekisteröidään sinulle automaattisesti suorituskuukauden lopussa. Mikäli haluat lisäksi kurssisertifikaatin suorituksestasi, lähetä sähköpostia osoitteeseen futurework[at]aalto.fi.

Opiskelijat muista suomalaisista yliopistoista, ammattikorkeakouluista ja UNITE!-verkoston yliopistoista: Kurssin suorittaminen ja opintopisteet ovat ilmaisia suomalaisista yliopistoista, ammattikorkeakouluista ja UNITE!-verkoston yliopistoista tuleville opiskelijoille. Luo tunnukset täällä kurssialustalle käyttäen yliopistosi/ammattikorkeakoulusi sähköpostiosoitetta. Suoritettuasi kurssin hyväksytysti, täytä tämä lomake jotta saat opintopisteet. Mikäli haluat lisäksi todistuksen kurssin suorittamisesta, lähetä sähköpostia osoitteeseen futurework[at]aalto.fi.

Kuinka kurssi suoritetaan?

Voit käydä materiaaleja läpi täysin omaan tahtiin. Käydessäsi läpi oppitunteja ja harjoituksia näet kurssin etusivulla edistymispalkin.

Kurssi koostuu neljästä moduulista, joista jokaisessa on 3-4 itsenäisesti suoritettavaa oppituntia. Jokaisen oppitunnin jälkeen on monivalintakysymyksiä tai avoimia kysymyksiä, joiden avulla voit reflektoida oppimaasi. Jotta saat hyväksytyn kurssisuorituksen, sinun täytyy läpäistä jokaisen oppitunnin tehtävät maksimissaan kolmella yrityskerralla. Oppitunnin läpäiseminen vaatii, että saat minimissään 70% monivalintatehtävien pisteistä ja että vastaat kaikkiin avoimiin kysymyksiin. Mikäli et pääse läpi monivalintatehtävästä kolmella yrityskerralla, ota yhteyttä vastuuopettajaan paula.schonach[at]aalto.fi, joka pystyy nollaamaan yksittäisiä monivalintaosioita. Jokainen oppitunti sisältää myös “Lisälukemista” osion. Harjoitukset sisältävät kysymyksiä liittyen myös näihin lisämateriaaleihin.

Opiskelija on aina vastuussa palauttamansa työn sisällöstä ja velvollinen noudattamaan akateemisen kirjoittamisen käytänteitä. Avoimien reflektiokysymysten vastauksissa suoraan ja puhtaasti kielimallilla tuotettua tekstiä ei saa esittää opiskelijan itse kirjoittamana vastauksena. Opettaja voi käyttää kielimallin käytön arviointiin Turnitin-työkalua. Lisätietoja Aallon säännöistä liittyen tekoälyn käyttöön opiskelussa.

Kurssin oppimistavoitteet

Kurssin loppuun mennessä pystyt:

  1. Osoittamaan tietämystä siitä, miten yritykset vaikuttavat ympäristöön ja yhteiskuntaan
  2. Mainitsemaan useita eri ​​esimerkkejä kestävistä liiketoimintamalleista
  3. Käyttämään konkreettisia työkaluja kestävän liiketoiminnan innovaatioiden luomiseen
  4. Tunnistamaan miten kestävyys voidaan integroida eri liiketoimintoihin: strategiaan, toimitusketjun hallintaan, laskentatoimeen sekä markkinointiin ja viestintään
  5. Reflektoimaan muutosjohtamisen taitojasi ja tuntemaan itsesi motivoituneeksi ja kykeneväksi ryhtymään toimeen kohdatessasi kestävyyshaasteita

Kurssin ydintiimi

Olli Sahimaa (PhD) työskentelee tutkijatohtorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hän on kestävien ja kiertotalouden liiketoimintamallien, kestävyystransition ja kiertotalouden systeemidynamiikan asiantuntija. Hän on koulutukseltaan ympäristötekniikan tohtori. Olli opettaa kurssia Kiertotalouden strategiat ja johtaminen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hän on laajasti tutkinut ja soveltanut opetuksessaan erilaisia digitaalisen pedagogiikan menetelmiä.

Elizabeth Miller (MSc) työskentelee tohtorikoulutettavana Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hänen tutkimuksensa keskittyy laadullisten systeemidynamiikan metodologioiden kehittämiseen, kiertotalouden ekosysteemien ja toimitusverkostojen kehittämiseen sekä tuotantojärjestelmien siirtymiin kohti kestävämpiä käytäntöjä. Elizabethin kokemus yliopistomaailman ulkopuolelta sisältää kestävyyskonsultointia ja työskentelyä kaupunkikestävyyden ajatushautomossa.

Teresa Haukkala (PhD) työskentelee tutkijatohtorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hän on kestävyysmuutosten asiantuntija ja valmistunut tohtoriksi organisaatioiden ja johtamisen ohjelmasta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta. Teresalla on vahva viestintä- ja journalismitausta, ja hän on myös toiminut konsulttina ja asiantuntijana ilmastonmuutoksen, energiapolitiikan ja kestävän talouden kysymyksissä.

Muut sisällöntuottajat

Samuli Patala (PhD) on organisaatioiden ja johtamisen apulaisprofessori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa

Minna Halme (PhD) on kestävyysjohtamisen professori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Patrick Shulist (PhD)  työskentelee kestävän liiketoiminnan apulaisprofessorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Katri Kauppi (PhD) työskentelee logistiikan apulaisprofessorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Emma-Riikka Myllymäki (PhD) työskentelee laskentatoimen apulaisprofessorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Tulin Dzhengiz (PhD) työskentelee tutkijatohtorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Leena Lankoski (PhD) on vanhempi yliopistonlehtori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.